Referentiepersoon Diabetologie

Deze vorming is reeds gestart.

Diabetes is een chronische aandoening met ernstige gevolgen voor mens, gezin en maatschappij. Er is nood aan een goed georganiseerde zorg en adequaat gevormde professionals. Wil je je kennis m.b.t. diabetes aanzienlijk uitbreiden, dan is deze opleiding van 40 u zeker iets voor jou. Een aantal lessen gaan online door, een aantal klassikaal.  Laat je niet afschrikken door het online scenario, hierbij is laagdrempelige begeleiding voorzien.

Samen met ons team van experts hebben we de opleiding inhoudelijk geëvalueerd. Het belang van referentiepersonen in de werkomgeving groeit steeds meer. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid mee voor de referentiepersoon.

Bij het opstellen van de leerinhouden wordt beroep gedaan op het functieprofiel, opgesteld door het instituut functieclassificatie, met samenwerking van de beroepsverenigingen NVKVV en BVVDV. Volgens dit functieprofiel moet een verpleegkundig diabeteseducator vijf rollen kunnen opnemen: expert, educator, consulent, innovator en ondernemer. Binnen de opleiding tot referentiepersoon ga je reeds kennismaken met deze rollen. Deze zijn onmisbaar in het profiel van referentiepersoon diabetologie. Ook de criteria die zij hebben opgesteld naar een referentiepersoon toe zijn volledig verwerkt in de opleiding (functieprofiel If-ic). De opleiding is bovendien afgestemd op de door het RIZIV geformuleerde opleidingsvoorwaarden van de referentieverpleegkundige inzake diabetologie (BS 27.06.2003).

Er is geen examen verbonden aan de opleiding. Aan de hand van verwerkingsopdrachten (die werkgerelateerd zijn) zal je de aangeboden kennis en vaardigheden kunnen inoefenen. Dit betekent concreet dat je per lesonderwerp +/- 1u zal bezig zijn aan deze thuisopdracht. Het groeiproces dat we wensen te bereiken, wordt nauw opgevolgd door de docenten.

Basiskennis van ICT en tekstverwerking is noodzakelijk om te starten aan de opleiding.  

De opleiding referentiepersoon diabetologie start op 18/09/2023 (HIVSET - TURNHOUT).  

Doelgroepen

Verpleegkundigen

Duurtijd

40 uren

Aantal deelnemers

Er kunnen 20 personen deelnemen.

Kostprijs

€400,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor tal van onze opleidingen! Dit voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Opleidingscheques

Kom je in aanmerking voor opleidingscheques? Dan kan je deze aanwenden bij Vormingscentrum Hivset. Volledige informatie over de opleidingscheques kan je vinden op deze link.

Getuigschrift na afloop

Cursisten die de opleiding beëindigen conform de afspraken ontvangen een getuigschrift van het Vormingscentrum.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Vlaams opleidingsverlof

Voor deze opleiding kan je Vlaams Opleidingsverlof genieten. Op die manier krijg je verlof voor je opleidingsuren en krijgt je werkgever een financiële compensatie van de Vlaamse overheid (meer info). Gelieve dit te bespreken met je werkgever en te melden bij inschrijving (via het inschrijvingsformulier of via onze administratie).

Meer weten?

Contacteer Anne-Marie Borghs op anne-marie.borghs@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Bijlagen

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Andere aankomende datums

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?