Van weerstand naar wijsheid

Als we werken in diversiteit, als we diversiteit willen aanpakken in het team, stoten we vaak op weerstand. wat doen we daar dan mee?

Zoals ons lichaam weerstand opbouwt om negateve invloeden van buitenaf te weren, zo heeft ook weerstand binnen je team een functie. Weerstand zorgt ervoor dat mensen het vertrouwde in stand kunnen houden. Vaak zien we het als vervelend. Als we leren luisteren naar weerstand, geeft het kansen naar verbetering en creativiteit. Van weerstand naar wijsheid, dit ga je leren in deze vorming.

Vooreerst gaan we in op twee categorieën van weerstand zodat we deze sneller leren herkennen en op kunnen reageren. We koppelen dit aan de kennis i.v.m. het brein.

Daarna gaan we concrete methodieken verkennen om nieuwe informatie uit weerstand te halen. We oefenen hierin zodat je dit kan inzetten in je team of groep. Er is veel ruimte om eigen ervaring en voorbeelden in te brengen.

Je gaat naar huis met frisse ideeën tot verbinding en creativiteit.

Je leert om van wijsheid naar verbinding te gaan, een verrijking voor iedereen.

 

Ik schrijf me in

Doelgroepen

Andere zorg- en hulpverleners, leidinggevenden en onderwijs

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Karen Segers

Aantal deelnemers

Er kunnen 16 personen deelnemen.

Kostprijs

€90,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor deze opleiding! Voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Diversiteit op vormingscentrum-diversiteit@hivset.be.

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?