In je blootje voor de klas. Inzetten op verbinding. (WEBINAR)

Deze vorming is reeds gestart.

De leerlingen in je klas verschillen van elkaar, ieder jaar opnieuw. Dit geeft telkens zowel bij de leerlingen, de ouders maar zeker ook bij jou als leerkracht een bepaald gevoel van spanning. Wie heb ik in mijn klasgroep zitten? Hoe kan ik van die ik-jes een hechte klasgroep maken? Hoe kan ik rekening houden met de eigenheid van de leerlingen en tegelijkertijd ook een wij-gevoel creëren? Het zijn ieder jaar opnieuw de uitdagingen die op je pad komen. 

We starten met het uitklaren van de titel: ‘In je blootje voor de klas.’ waarbij we stilstaan bij empathie en de kracht van kwetsbaarheid. We gaan op zoek naar onszelf door actief aan de slag te gaan met methodieken die ook toepasbaar zijn in de klas. Het is als het ware een zoektocht naar wie jij bent, om jouw culturele bagage te leren kennen. Het beginpunt is het delen van verhalen. Doordat je zelf het effect ervan kan ervaren, zal je merken dat verbinding tot stand zal komen. 

De ingrediënten die aan bod komen zijn: 
- veiligheid en vertrouwen installeren
- verschillen omarmen
- familie als gemeenschappelijke deler
- wanneer de soep pruttelt 
- mildheid voor jezelf. 

Je krijgt een korte omschrijving wat elk ingrediënt betekent en we vertalen dit naar de klascontext. Ten eerste scheppen de ingrediënten ruimte om te leren luisteren naar elkaar waardoor we elkaar beter leren begrijpen. Ten tweede doorprikken ze eventuele vooroordelen of stereotypen. Door in te zetten op verbinding, kunnen we de angstcultuur voor de ander verkleinen. Tenslotte is het een ontdekkingsreis over wie jij zelf bent. Dat is belangrijk want de kinderen leren van hoe jij voor de klas staat, van wat je zegt en hoe je omgaat met anderen. 

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste temperatuur in je klasgroep te ontdekken. Deze vorming geeft je naast theoretische kennis ook concrete praktische tools die inzetbaar zijn in je klasgroep.
Tijdens een vormingsdag ga je ook methodieken inoefenen en ervaren.

 

 

Webinar

Dit is een online webinar.

Doelgroepen

Onderwijs

Docenten

Griet Severeyns

Aantal deelnemers

Er kunnen 40 personen deelnemen.

Kostprijs

€40,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor tal van onze opleidingen! Dit voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Opleidingscheques

Kom je in aanmerking voor opleidingscheques? Dan kan je deze aanwenden bij Vormingscentrum Hivset. Volledige informatie over de opleidingscheques kan je vinden op deze link.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Griet Severeyns op griet.severeyns@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?