LEZING: Weg van en terug naar de kerktoren: verbindende kerkelijke communicatie na de COVID-19-pandemie

Deze vorming is reeds gestart.

De COVID-19-pandemie was en is er één zonder weerga. Geen enkel aspect van de samenleving liet ze onberoerd. De Kerk en erediensten in het algemeen en parochies in het bijzonder kregen het zwaar te verduren. Plots mocht en kon vieren in de Kerk niet meer zoals we dat tot dan altijd gewoon waren.
Pastorale eenheden moesten zich bezinnen, vaak heruitvinden en zich anders, vooral digitaal, organiseren. Bekijken hoe ze de band met gelovigen vanop afstand konden behouden. Allesbehalve een sinecure, ook in ons bisdom. En toch vlogen pastorale medewerkers er onvermoeibaar in.

Nu, 1,5 jaar na de start van de pandemie, is het tijd om een voorzichtige balans op te maken. Hoe erg was de ravage, wie kwam sterker uit deze gezondheidscrisis? Wie zien we terug en wie moeten we opnieuw de weg wijzen? En hoe kan verbindende communicatie, die rekening houdt met éénieders pastorale ervaring en beleving, ons daarbij helpen?

Nathalie Milio werd geboren in Antwerpen op 20 maart 1982. Na haar studies Romaanse Taal- en Letterkunde, Communicatiewetenschappen en Journalistiek aan de UA en Lessius Hogeschool (het huidige Thomas More) werkte ze eerst als trade information specialist voor het toenmalige Mobistar en daarna 11,5 jaar als kabinetsadviseur voor Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx. In die functies kan ze terugblikken op tal van mooie realisaties en communicatieprojecten.
Verbindende communicatie alsook crisiscommunicatie en speechwriting, boeien haar in het bijzonder.

 

Doelgroepen

Iedereen welkom

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Nathalie Milio

Aantal deelnemers

Er kunnen 74 personen deelnemen.

Kostprijs

Gratis

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Dirk Godecharle op dirk.godecharle@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?