LEZING: Missionair kerk-zijn in een (steeds) kleiner wordende kerk

Omschrijving van het thema: God kiest de kant van de marge. Maar doen wij dat ook? Hoe kunnen wij zelfbewust als minderheidskerk het goede nieuws van Jezus belichamen? Een kerk zonder aanspraak op macht, maar met een positief geluid over volledige inclusie voor groepen die zich eerder niet thuis voelden in de kerk. Hoe zou zo'n kerk eruit zien? 
 
De spreker: Eleonora Hof (°1986) is predikant en missioloog. Ze studeerde theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven (Heverlee) en aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2016 promoveerde ze aan de aan de Protestantse Theologische Universiteit (Amsterdam) in de postkoloniale theologie. Eleonora is gemeentepredikant in Ieper en verbonden aan de Verenigde Protestantse Kerk België: "Kernwaardes zijn voor mij: inclusiviteit, verbinding en dialoog. Vanuit het vertrouwen in de liefdevolle nabijheid van God in Jezus Christus kunnen we met elkaar bouwen aan een levendige en vooral ook zorgzame gemeenschap. Het evangelie van Christus brengt een nieuw perspectief op een werkelijkheid waarin we onze verschillen kunnen verbinden en waarin mensen recht doen en recht gedaan worden."
 
Deze lezing kadert in de lezingencyclus 'Christen-zijn in de 21ste eeuw' in samenwerking met de Pastorale Eenheid Clara van Assisi.
 
INSCHRIJVEN kan door een mail te sturen met de melding van je/jullie aanwezigheid naar administratie-vc@hivset.be

Doelgroepen

Iedereen welkom

Locatie

Campus Turnhout

Docenten

Eleonora Hof

Kostprijs

Gratis

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Dirk Godecharle op dirk.godecharle@hivset.be.

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?