Delen om te helen: verbinding door verhalen.

Na een dik jaar van corona-maatregelen zal stilletjes aan het leven opnieuw worden opgenomen. Sommige onder ons hebben niet stilgestaan en hebben juist 200% alles moeten geven om voor anderen te zorgen. Er is een tijd voor corona en de tijd na corona zal ooit ook komen. Maar tussen die twee momenten beweegt er enorm veel. We worden nog steeds heen en weer geslingerd in wat mag er wel, wat mag er niet. We leefden en leven op automatische piloot of zijn helemaal de kluts kwijt. Iedereen beleeft deze periode op een unieke manier. Als leidinggevende is het daarom belangrijk om de tijd te nemen even polshoogte te nemen. Elke sector had en heeft nog steeds zijn uitdagingen. We zaten/zitten in een collectief rouwproces waar we samen moeten helen, als familie, als team, als organisatie. 

We ontwikkelden een methode om met dit proces aan de slag te gaan. We zijn ervan overtuigd dat men door het delen van verhalen kan komen tot verbinding, samen sterk. Zien we deze situatie als een crisis of als een transitie waarin we als organisatie door moeten? 


De vragen die in de vertel-methodiek gebruikt worden peilen naar ervaringen, ontdekkingen van zichzelf of elkaar als collega’s, boren dieper in op wat hoe we dit allemaal beleven. Om zo de oefening te maken in: Wat houden we vast van deze situatie of wat willen we liever achter laten? 

- Wil je meer weten over het belang van het delen van verhalen en ben je op zoek naar tips om deze methodiek goed te begeleiden? 
- Heb je zelf even behoefte om eens terug te blikken en vooruit te kijken? 

Dan is deze vorming iets voor jou!

 

Doelgroepen

Begeleiders van kinderen, iedereen welkom, leidinggevenden, onderwijs, verpleegkundigen en zorgkundigen

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Karen Segers

Aantal deelnemers

Er kunnen 14 personen deelnemen.

Kostprijs

€30,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Communicatie op vormingscentrum-communicatie@hivset.be.

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?