Lieve Lenaerts

Trekker team diversiteit, docent, advies en procesbegeleiding organisaties

Lieve (1962) is samen met Griet Severeyns teamtrekker team diversiteit-DoorElkaar. Ze heeft 25 jaren ervaring als leerkracht en coördinator in diverse afdelingen in de zorgsector in HIVSET. Daarnaast ook nog eens 10 jaar ervaring in OKAN (onthaalklas anderstalige nieuwkomers). Ze is de stichter en coördinator van DoorElkaar Hivset Campus, een expertisecentrum inzake interculturaliteit en anderstaligheid voor de zorgsector, de hulpverlening en het onderwijs.

Lieve is auteur van twee boeken: 'project S, een pakket seksuele voorlichting voor minderjarige anderstalige nieuwkomers' en "geen pANiek, snel op weg met anderstalige nieuwkomers".

Ook begeleidt ze diverse lerende netwerken i.v;m. taalbeleid op school. Het resultaat hiervan is o.a. een handig boekje 'routeplan voor AN leerlingen in de lagere school.
Ze heeft volgende diploma's behaald: rechten, godsdienst (KUL), intercultureel management en hulpverlening, postgraduaat 'cultuur en zorg' (CIMIC)

"Door mijn huidige job kom ik heel veel in organisaties, zorginstellingen, scholen...waardoor reflectie op eigen praktijk intenser wordt en waardoor ik heel veel goede voorbeelden kan aanhalen en eruit kan leren, laten leren…"

De vormingen van Lieve zijn concreet, to the point met heel veel tips en tools.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?