Griet Severeyns

Trekker team diversiteit, docent

Griet (1983) maakt samen met Lieve Lenaerts deel uit van team diversiteit. Ze is vormingswerker/contextueel therapeut/lector en heeft meer dan tien jaar ervaring in het werken met vluchtelingen waardoor transculturele hulpverlening geen onbekende is voor haar. Jarenlang biedt ze mensen met een migratie-achtergrond psychosociale ondersteuning op een cultuur sensitieve manier. Deze ervaring en kennis uitdragen aan andere hulpverleners is een must.

Naast het werk in het Vormingscentrum doceert ze momenteel aan AP Hogeschool richting orthopedagogie waar ze haar studenten inspireert in het omgaan met diversiteit.

Griet schreef het boek 'In je blootje voor de klas' waarbij verbinding centraal staat waarbij het welbevinden van àlle leerlingen de aandacht krijgt.

"Ik hou van vormingen waarbij je zelf methodes kan ervaren en toepast wat je daarna meeneemt naar de klas, je cliënten of je collega's. Ik zorg dan ook voor praktische tools en leg op een rustige manier alles toe met concrete voorbeelden uit de praktijk."

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?