Krachtig leidinggeven in uitdagende tijden

Deze vorming is reeds gestart.

Het zijn uitdagende tijden, in heel wat organisaties. Het is nog duidelijker dan voorheen dat we met enkel logica, een plan van A naar B naar C er niet meer komen. Want tegen dat we aan D zijn, is het alweer veranderd en hebben we te herplannen. 

Dat betekent dat leidinggevende andere skills nodig hebben. Het gaat niet meer enkel over management vaardigheden, het kunnen plannen en organiseren. Wie we zijn als leidinggevende, hoe we ons verhouden tot ons team, tot ons werk, tot onze werkzaamheden, tot onze uitdagingen, wordt belangrijker en belangrijker. Wie zijn we voor ons team? Hoe verbind ik me als leidinggevende met mijn team en met alles wat er op me af komt? Daar gaat het om. Dat is ook wat we innerlijk leiderschap noemen. In deze vorming zoemen we in op innerlijk leiderschap. We kijken naar de manier waarop we ons als leidinggevende verhouden tot wat we tegenkomen. We gebruiken hiervoor enkele methodieken uit Transformational Presence van Alan Seale. Dit is een krachtige benadering om ons vol vertrouwen te navigeren in uitdagende tijden. 

Programma:

- Aan de hand van het Cynefin-model leren we de complexiteit van situaties analyseren en een juiste aanpak kiezen. 

- We leren de 3 belangrijkste principes kennen van Transformational Presence en toetsen die aan onze kijk op het leven en leidinggeven. 

- Je leert de 4 niveaus van betrokkenheid om zo bewuster te kiezen hoe jij in een bepaalde situatie wil staan of hoe jij wil reageren op wat er jouw team of leven gebeurt. Verbinden krijgt hier een nieuwe dimensie. We bekijken verbinden veel breder dan enkel van mens tot mens. Verbinding bestaat er tussen levende wezens, maar ook met ideeën, emoties, gedachten, uitdagingen, omstandigheden, enz. 

- Tot slot oefenen we verder op luistervaardigheden. Luisteren is een belangrijke vaardigheid als leidinggevende. Je leert een nieuwe dimensie van luisteren door het model van de 3 intelligenties. 

Heb je zin een nieuwe aanpak en een diepe duik in jezelf, dan is deze vorming echt iets voor jou.

 

Catering: er is een broodjesmaaltijd inbegrepen. 

Functiecomplement: deze vorming komt in aanmerking voor het functiecomplement.

 

Doelgroepen

Leidinggevenden, onderwijs en begeleiders van kinderen

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Karen Segers

Aantal deelnemers

Er kunnen 16 personen deelnemen.

Kostprijs

€100,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor tal van onze opleidingen! Dit voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Communicatie op vormingscentrum-communicatie@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?