Ilse Scheers

Trekker team acute zorg, docent

Ilse is samen met Kristin Baelemans kartrekker van ons team acute zorg te Turnhout en verzorgt tal van zorgtechnische vormingen.

Ze studeerde af als bachelor verpleegkundige en ging de eerste jaren in de thuiszorg aan de slag. Recent behaalde ze een master 'Opleidings-en onderwijswetenschappen', wat haar oog versterkte voor het pedagogisch didactisch aspect van een vorming, maar ze kreeg ook meer voeling met het 'terug achter de schoolbanken zitten op volwassen leeftijd'.

Ze werkte enkele jaren voor het LBC volwassenenonderwijs (opleiding zorgkundigen), wat maakt dat ze een hart heeft voor deze doelgroep (die wel eens in de kou blijft staan).

Ilse is tevens actief binnen internationale projecten in de campus Hivset. Daarnaast werkt ze binnen GOZO (HBO-verpleegkunde) aan de combinatie afstandleren-contactlessen. De studenten komen maar beperkt op school, en dan absoluut niet om enkel gedoceerd te worden. Deze andere aanpak met integratie-opdrachten, creativiteit, out of the box denken, enz., ligt haar bijzonder goed.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?