Vragen i.v.m. opleidingscheques?

Volledige informatie over de opleidingscheques kan je vinden op deze link: https://www.vlaanderen.be/opleidingscheques-voor-werknemers

Wil je graag een opleiding volgen? Kijk dan eerst of je in aanmerking komt voor opleidingscheques. Via opleidingscheques betaal je immers maar de helft van de kosten.

U kunt opleidingscheques gebruiken voor het betalen van:

  • een opleiding die geregistreerd is in de Opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives. Dit zijn opleiding die erkend zijn in het kader van Vlaams opleidingsverlof (tip: gebruik de filter 'Vlaams Opleidingsverlof' bij het doorzoeken van onze opleidingen op de website). U kan enkel betalen met cheques voor een dergelijke opleidingen indien u hoogstens een diploma secundair onderwijs hebt (dus alleen voor kortgeschoolden of middengeschoolden).
  • een loopbaangerichte opleiding van >32u. Dit is geldig voor zowel kortgeschoolden, middengeschoolden als hooggeschoolden. Een loopbaangerichte opleiding is een opleiding die aangeraden wordt in het persoonlijk ontwikkelplan (POP) tijdens het volgen van loopbaanbegeleiding. Lees er hier meer over (NB: wij zijn een 'erkende' opleidingsverstrekker)

Over de scholingsgraad: je bent hooggeschoold als je hogere studies hebt afgerond, zoals studies die leiden tot het diploma van bachelor of hoger onderwijs, een lerarenopleiding, een getuigschrift voor pedagogische beroepsbekwaamheid en studies in het hoger onderwijs ingericht door het onderwijs voor sociale promotie. Gediplomeerde of gebrevetteerde verpleegkundigen met een diploma tot en met het schooljaar 2008-2009 komen nog steeds in aanmerking voor het gebruik van opleidingscheques, anderen niet (bv HBO-5 verpleegkundigen)

Komt je opleiding in aanmerking, zoek dan op hoeveel inschrijvingsgeld je moet betalen en bestel voor dat bedrag cheques. Als je bijvoorbeeld 120 euro inschrijvingsgeld moet betalen, bestel je voor 120 euro opleidingscheques. De overheid betaalt dan de helft, jij de andere helft. Dus een bestelling van cheques voor 120 euro, kost je slechts 60 euro!

.Aub tijdens het inschrijvingsproces niet eerst betalen met courante betaalmiddelen (online betaling, overschrijving, ..), als je dus zinnens bent om met opleidingscheques te betalen. Neem even contact met ons op of geef dit door via het contactformulier.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?