Vragen i.v.m. de kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je - als zelfstandige/ondernemer- financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Het Vormingscentrum is een erkende partner voor opleidingen met KMO-p subsidie. Als je organisatie in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor opleidingen in ons open aanbod of opleidingen op maat binnen jouw organisatie!

Let wel op: er zijn voorwaarden. Zo moet het te betalen inschrijvingsgeld voor éénzelfde vorming moet meer dan 100 euro bedragen per subsidieaanvraag (je mag inschrijvingen van verschillende collega's optellen). De opleiding moet zowel de werkende van de onderneming, de kernprocessen als het functioneren van het bedrijf ten goede komen.

Sinds januari 2023 werden de in aanmerking komende opleidingen verder beperkt. Van ons aanbod, komen deze opleidingen in aanmerking voor de kmo-p. Het gaat in concreto om:

  • Opleidingstrajecten die in aanmerking komen voor Vlaams opleidingsverlof
  • Opleidingen (open aanbod of in company) rond beroepsspecifieke competenties specifiek erkend door de kmo-p commissie (we vermelden dit desgevallend op de webpagina van de vorming)
  • Opleidingen (open aanbod of in company) rond personeelsmanagement mbt diversiteitsbeleid, organisatieprocessen, evaluatie en functioneringsbeleid, personeelsplanning, enz.

Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een informatieve website samengesteld rond alle aspecten van de kmo-portefeuille (voorwaarden, aanvraagprocedure, account creëren, dienstverleners, enz.)

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?