Studiedag wondzorg (Kortrijk)

Deze vorming is reeds gestart.

DE BIOFILM

Bij heel wat slecht genezende wonden speelt de aanwezigheid van een biofilm een belangrijk rol. Hoewel er nog wat onbekendheid is, wordt er binnen de wondzorg wel vanuit gegaan dat de biofilm (mede-) verantwoordelijk is voor de vertraging van de wondgenezing en zelfs voor het compleet verhinderen daarvan.

Wens je meer te weten te komen over de problemen die een biofilm kan veroorzaken en over de aanpak ervan … haast je dan en schrijf je in voor een boeiende voormiddag rondom biofilms.

9u tot 12u30: Theoretisch luik biofilms en casuïstiek biofilms

 

DE PERIWOUND

Beoordeling van de huid rondom de wond. Wanneer de huid rondom de wond beschadigd raakt, kan dit leiden tot een vertraagde genezing en tot pijn en ongemak voor de patiënt.

Tijdens deze namiddag bespreken we de mogelijke problemen van de periwound. Aan de hand van casuïstiek leren we de problemen herkennen en aanpakken.

13u15 tot 16u45: Theoretisch luik periwound en casuïstiek

 

Doelgroepen

Verpleegkundigen

Locatie

Campus Kortrijk
Burgemeester Nolfstraat 35
8500 Kortrijk
Route

Docenten

Heidi Weedaege

Aantal deelnemers

Er kunnen 30 personen deelnemen.

Kostprijs

€90,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor tal van onze opleidingen! Dit voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Waregem op vormingscentrum-waregem@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?