Pijn hebben en het niet kunnen zeggen. Pijn bij personen met dementie en kwetsbare ouderen. (volzet)

Deze vorming is reeds gestart.

Pijn bij kwetsbare ouderen wordt onvoldoende herkend en behandeld. Daardoor zijn zij minder fysiek en sociaal actief. Ook kan pijn leiden tot angst, depressie en verdere achteruitgang van het cognitief functioneren. Kwetsbare ouderen en zeker ook personen met dementie kunnen anders reageren op pijn. Pijn bij personen met dementie is vaak onderbehandeld. In deze module krijg je meer informatie over oorzaken van pijn bij ouderen, de gevolgen en reacties van ouderen daarop. Je leert hoe je de pijn kan herkennen bij personen met dementie of anderen die niet of moeilijk kunnen praten. Je herkent misverstanden over pijn zoals ‘pijn hoort bij het leven’ of ‘een persoon met dementie kan geen pijn hebben’ waardoor je als hulpverlener de kwetsbare oudere en zijn familie beter kan ondersteunen. Een goede communicatie over pijn is noodzakelijk om de beste zorg te geven aan kwetsbare ouderen.

Deze vorming wordt online aangeboden (webinar).

Hoe werkt dat? 

Je schrijft zoals gebruikelijk in. Gelieve bij inschrijving een persoonlijk e-mailadres te vermelden. Een week voor de start van de webinar ontvang je een ondersteunende mail met een link.  Daarbij ontvang je ook enkele tips om je (kennismaking met) online vorming prettig te laten verlopen. Na het klikken op de link kom je in de online vormingsruimte en kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen. 

Wat heb je nodig? 

Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding, een frontcamera of webcam en microfoon. 

Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel eerst even vragen om Google Meet te mogen installeren

Webinar

Dit is een online webinar.

Doelgroepen

Verpleegkundigen

Docenten

Aléne Verheyen

Aantal deelnemers

Er kunnen 20 personen deelnemen.

Kostprijs

€35,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Chronische Zorg op vormingscentrum-chronische@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?