De cirkel van chronische pijn doorbreken. Mindbody management van chronische pijn.

Deze vorming is reeds gestart.

Pijnklachten hebben een grote impact op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven. Behalve dat pijn invloed heeft op het lichamelijk functioneren werkt het ook in op emoties en stemming. Het niet meer kunnen doen van bepaalde (leuke) activiteiten kan iemand verdrietig maken. Vaak ontstaat er een vicieuze cirkel waarbij de pijn, inactiviteit, vermoeidheid en stress (frustratie) elkaar versterken.

In deze module staan we stil bij de belangrijkheid van het biopsychosociaal model tijdens de begeleiding van patiënten met chronische pijn. We krijgen inzicht welke rol het brein speelt en hoe psychlogische en gedragsmatige factoren een invloed hebben op het instand houden van de pijn. Zonder brein geen pijn. Je krijgt tips hoe je als zorgverlener patiënten met chronische pijn kan motiveren een gezonde levenstijl te hanteren.

Deze vorming wordt online aangeboden (webinar).

Hoe werkt dat? 

Je schrijft zoals gebruikelijk in. Gelieve bij inschrijving een persoonlijk e-mailadres te vermelden. Een week voor de start van de webinar ontvang je een ondersteunende mail met een link.  Daarbij ontvang je ook enkele tips om je (kennismaking met) online vorming prettig te laten verlopen. Na het klikken op de link kom je in de online vormingsruimte en kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen. 

Wat heb je nodig? 

Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding, een frontcamera of webcam en microfoon. 

Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel eerst even vragen om Google Meet te mogen installeren

Webinar

Dit is een online webinar.

Doelgroepen

Verpleegkundigen

Docenten

Aléne Verheyen

Aantal deelnemers

Er kunnen 20 personen deelnemen.

Kostprijs

€35,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Chronische Zorg op vormingscentrum-chronische@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?