Menopauze

Deze vorming is reeds gestart.

De menopauze is een natuurlijk proces, elke vrouw krijgt ermee te maken. Ook jij! Er rust nog vaak een taboe op het onderwerp en er is veel onwetendheid. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste tekenen van de menopauze zich al 10 jaar eerder – rond je 40ste – aandienen?

Je weet vast dat de overgang gepaard kan gaan met sterke stemmingswisselingen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam? Welk effect hebben de hormoonschommelingen op je gevoels- en seksleven? Wat kan je doen met hormoontherapie? Heeft de pil invloed op wanneer de overgang begint? Krijgen alle vrouwen klachten? En wat kan je zèlf doen om deze klachten aan te pakken?
Zomaar een paar vaak gestelde vragen samenhangend met deze levensfase.

En indien je met een man samen bent, wat betekenen jouw klachten voor hem? Hoe zit het trouwens met mannen? Komen zij ook in de overgang?

Goed geïnformeerd aan deze levensfase beginnen en weet hebben van de signalen, zowel bij jou als je partner, is essentieel. De juiste ondersteuning hierbij maakt een wereld van verschil!

 

Eva Leens (1966) is verpleegkundig menopauzeconsulent. Ze is ook holistisch borstweefseltherapeut en vrouwencoach, wetenschappelijk geschoold (Master in de ziekenhuiswetenschappen), opgeleid in Oosterse meditatie– en ontspanningstechnieken én ze is ervaringsdeskundige. Ze neemt je mee in een interactieve lezing over deze fase. Op een heldere manier toont Eva wat de menopauze voor jou kan betekenen. Niet alleen fysiek en emotioneel maar zo je wilt ook mentaal en spiritueel. Je krijgt tips om gezond en veerkrachtig de tweede fase van je leven te beginnen. Een fase met nieuwe uitdagingen en kansen!

Doelgroepen

Iedereen welkom

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Eva Leens

Aantal deelnemers

Er kunnen 30 personen deelnemen.

Kostprijs

€35,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Communicatie op vormingscentrum-communicatie@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?