WEBINAR: Stevig en vol vertrouwen omgaan met palliatieve situaties.

Als zorgverlener kom je regelmatig in palliatieve situaties terecht. Een overlijden brengt heel wat emoties met zich mee. Zeker als je al langer bij de zorgvrager thuis komt of in het WZC een nauwe band hebt opgebouwd....

In deze vorming sta je stil bij de impact van palliatieve situaties op jou als zorgverlener en hoe je goed voor jezelf kan blijven zorgen.

We focussen ook op hoe je het beste communiceert in palliatieve situaties, zowel naar patiënten als familie. Als jij je stevig en gerust voelt, dan komt dit ook de bewoner en diens omgeving ten goede.

Doelen:

  • Inoefenen van enkele communicatieve vaardigheden in palliatieve situaties zoals: - empathisch luisteren -doorvragen - feedback geven.
  • Reflecteren over jouw manier van zelfzorg: - inzicht krijgen in je visie op leven en dood - eigen gevoelens en behoeften leren ontdekken en benoemen - leren hulp vragen indien nodig

Deze vorming is in totaal 6u waarvan 5u online en 1u in voorbereidende opdrachten en filmpjes. Deze opdrachten krijg je vooraf toegestuurd. 

 

Deze vorming wordt online aangeboden (webinar).

Hoe werkt een online vorming? 

Je schrijft zoals gebruikelijk in. Gelieve bij inschrijving een persoonlijk e-mailadres te vermelden. Kort voor de start van de webinar ontvang je een ondersteunende mail met een link.  Daarbij ontvang je ook enkele tips om je (kennismaking met) online vorming prettig te laten verlopen. Na het klikken op de link kom je in de online vormingsruimte en kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen. 

Wat heb je nodig? 

Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding, een frontcamera of webcam en microfoon. 

Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel eerst even vragen om Google Meet te mogen installeren en je daarna binnen laten. 

Ik schrijf me in

Doelgroepen

Andere zorg- en hulpverleners, iedereen welkom, verpleegkundigen en zorgkundigen

Programma

Datum Titel
do. 9 jan.
09:00 - 11:30
Stevig en vol vertrouwen: Deel 1
Docenten: Anne-Marie Borghs
Online webinar

Webinar

do. 6 feb.
09:00 - 11:30
Stevig en vol vertrouwen: Deel 2
Docenten: Anne-Marie Borghs
Online webinar

Webinar

Duurtijd

6 uren

Aantal deelnemers

Er kunnen 16 personen deelnemen.

Kostprijs

€80,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Communicatie op vormingscentrum-communicatie@hivset.be.

Bijlagen

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?