De onbegrepen dementie : fronto-temporale dementie met extra aandacht voor seksualiteitsbeleving

Deze vorming is reeds gestart.

Frontotemporale dementie (FTD) komt vooral bij jonge mensen voor en is voor velen een onbekende vorm van dementie. Door de aantasting van de voorste delen van de hersenen kunnen gedragsveranderingen of taalstoornissen optreden.

Ria Caers, dementie-experte bij ECD Tandem, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in FTD. Zij zal de verschillende vormen toelichten maar vooral ook inzoemen op tips om met het ‘andere’ gedrag of het verminderd taalvermogen om te gaan. Zij zal ook bijzondere aandacht schenken aan het thema ‘seksualiteit’ bij mensen met jongdementie.

Deze vorming is een onderdeel van een meerdaags traject, maar het is ook mogelijk voor elk onderdeel apart in te schrijven. De inschrijvingen verlopen via ECD Tandem daarom kan je op deze link klikken om in te schrijven

  • Professionelen
    • 45 euro per dag
  • Studenten
    • 30% vermindering
  • Mantelzorgers
    • 15 euro per dag 

 

 

Doelgroepen

Andere zorg- en hulpverleners, leidinggevenden, verpleegkundigen en zorgkundigen

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Ria Caers

Kostprijs

€45,00

Inschrijvingsgelden voor deze editie worden niet door Vormingscentrum HIVSET beheerd. Je zal na je inschrijving verdere informatie ontvangen.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor tal van onze opleidingen! Dit voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Chronische Zorg op vormingscentrum-chronische@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Bijlagen

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?