K(r)op op! Inzetten op mentaal welbevinden!

Twee zussen, Jasmien en Justien, slaan de handen in elkaar om op een laagdrempelige manier het taboe dat soms nog heerst rond dit thema te doorbreken. Met hun project trachten ze de Vlaamse scholen warm te maken om mentaal welzijn een vaste plek in hun schoolagenda te geven. Zo gaan we samen met de leerkracht preventief aan de slag met de emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Aan de hand van speelse en creatieve werkvormen zetten we in op verbondenheid, herkenbaarheid en een positieve mindset met als motto ‘Kop op! Ik krop niet op’. Want een kind dat zich begrepen voelt en goed in zijn vel zit in de klas, komt beter tot leren.

In de vorming schetsen we hoe de huidige situatie eruit ziet na de Coronaperiode waar er veel veerkracht en mentale weerbaarheid gevraagd werd van kinderen. We geven graag concrete handvaten hoe aan de slag te gaan met dit thema in de klas en een veilig klasklimaat te creëren waar elk kind met al zijn emoties, bezorgdheden en verhaal er mag zijn.

En hoe kan dat beter dan deze methodiek aan den lijve te ervaren? We laten jullie graag al doende kennis maken met de kracht van K(r)op op!

 

Wil je graag nog meer theoretische achtergrond over welbevinden en leren kijken door een traumabril, klik dan hier voor een combi-mogelijkheid. 

Ik schrijf me in

Doelgroepen

Onderwijs

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Griet Severeyns

Aantal deelnemers

Er kunnen 15 personen deelnemen.

Kostprijs

€40,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Diversiteit op vormingscentrum-diversiteit@hivset.be.

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?