LEZING: Geloof en wetenschap, een evoluerende dynamiek

Deze vorming is reeds gestart.

Over de relatie tussen geloof en wetenschap is al veel gesoebat, meestal zonder een echt helder begin en meestal ook zonder betekenisvol einde. De meeste van die gesprekken hadden dan ook de vorm van een twistgesprek eerder dan een zoektocht naar de waarheid. Terwijl daar fundamenteel geen aanleiding voor is. Deze lezing heeft tot doel de discussie omtrent de relatie tussen wetenschap en geloof breder te trekken en de verhouding tussen beiden (minstens) een meer betekenisvolle context te gunnen. Want wie met een redelijke vorm van religieuze geletterdheid enerzijds en de modernste inzichten van de wetenschap in de hand anderzijds nog steeds een conflict ziet tussen beiden heeft toch een uitermate merkwaardige opvatting over minstens 1 van beide domeinen. 
 
Luc Nijs is de groep CEO en bestuursvoorzitter van The Talitha Group, een wereldwijd investeringsconsortium. Hij studeerde rechten, economie, fiscaliteit, business administration en theologie. Hij doceerde aan meerdere toonaangevende juridische en economische faculteiten in Europa waaronder IE business school en Leiden University. Hij is de auteur van een (nog steeds) groeiende set wetenschappelijke boeken inzake financiële, economische en kapitaalmarktthema's alsook de juridische en beleidsmatige aspecten van marktvorming. Hij is altijd te vinden voor o.a. een goed gesprek of reflectie over de creatieve aard en eigenheid van het begrip 'waarheid'.

Doelgroepen

Iedereen welkom

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Luc Nijs

Aantal deelnemers

Er kunnen 100 personen deelnemen.

Kostprijs

Gratis

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Dirk Godecharle op dirk.godecharle@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?