Slikproblemen?!

Veel mensen, waaronder veel ouderen, kampen met kauw- en slikproblemen. De angst om zich in eten te verslikken, heeft grote gevolgen voor hun gevoel van veiligheid, comfort en autonomie. Daarom is het voor mensen met kauw- en slikproblemen cruciaal dat hulpverleners hierin goed geschoold worden. Een slikproblematiek kan eveneens ook leiden tot ondervoeding, een ander zeer belangrijk topic in de zorg. Een dus meer dan belangrijk onderdeel indien je voor kwalitatieve zorg gaat.

In deze opleiding wordt er via presentatie, filmmateriaal en belevingsopdrachten gewerkt om de volgende topics te bespreken:

- hoe werkt ons slikmechanisme?

- hoe herken je een slikprobleem?

- welke maatregelen kunnen genomen worden om verslikken te voorkomen? De volgende items komen hierbij o.a. aan bod:  houding, materiaal, aangepaste voeding....Hierbij wordt oa IDDSI toegelicht. Dit is dé taal waarin zorgorganisaties over voedingsconsistenties kunnen communiceren. 

 

Lesgeefster is Griet Van Gestel.

Logopediste werkzaam in ZNA op de dienst geriatrie, hoofd – en halsoncologie en NKO/stem

 

Ik schrijf me in

Doelgroepen

Verpleegkundigen en zorgkundigen

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Griet Van Gestel

Aantal deelnemers

Er kunnen 20 personen deelnemen.

Kostprijs

€50,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor tal van onze opleidingen! Dit voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Chronische Zorg op vormingscentrum-chronische@hivset.be.

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?