Dementie en het lerend vermogen (W)

Deze vorming is reeds gestart.

Hoe leer ik iemand zijn eigen kamer terug te vinden?
Hoe leer ik iemand steeds zijn rollator mee te nemen bij het stappen?
Hoe leer ik iemand niet steeds opnieuw in andere kamers binnen te gaan?

Wetenschappelijk onderzoek naar het lerend vermogen bij mensen met dementie toont aan dat mensen met dementie wel degelijk in staat zijn om te leren. Hoe je daarbij als professional kan helpen, leer je in deze vorming. 
We leren hoe het normale geheugen werkt en wat er gebeurt met het geheugen bij mensen met dementie. We staan stil hoe we het best vaardigheden aanleren bij mensen met dementie en overlopen de verschillende soorten leren: foutloos leren, emotieleren en associatieleren. Er wordt gewerkt met verschillende filmpjes die tonen hoe de theorie praktisch bruikbaar wordt gemaakt. 
De bedoeling is dat de cursisten met deze informatie in hun eigen werkveld bij één of meerdere mensen met dementie aan de slag gaan. 
Een tijd later, in het tweede deel van de vorming, nemen we samen met de cursisten de tijd om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. 

Deze vorming wordt online aangeboden.

Hoe werkt dat?
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar het online vormingslokaal. Daarnaast ontvang je enkele tips om je deelname prettig te laten verlopen. Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel vragen om Google Meet te mogen installeren. Daarna kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen.

Wat heb je nodig?
Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding. Indien je vragen wil stellen en zichtbaar wil zijn voor anderen, moet je toestel uitgerust zijn met een webcam of frontale camera en microfoon.

We bezorgen je vooraf ondersteunende informatie, zodat zelfs voor wie de eerste keer deelneemt aan een online vorming, alles relaxed verloopt.

 

Doelgroepen

Verpleegkundigen en zorgkundigen

Programma

Datum Titel
do. 16 sep.
13:30 - 15:00
Deel 1
Docenten: Marijke Bourgois
Online webinar
do. 30 sep.
13:30 - 15:00
Deel 2
Docenten: Marijke Bourgois
Online webinar

Duurtijd

2 dagen

Aantal deelnemers

Er kunnen 15 personen deelnemen.

Kostprijs

€40,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Waregem op vormingscentrum-waregem@hivset.be.

Geef me een seintje

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we terug vrije plaatsen hebben? Laat je email dan achter op deze pagina.

Bijlagen

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?