LEZING: Iedereen gelooft. (Luk Vanmaercke)

Deze vorming is reeds gestart.

Voor alles wat in het leven echt van tel is, bent u aangewezen op geloven. U kunt geloven in de liefde, in de vriendschap, in de goede intenties van mensen, in de toekomst, in de zin van uw bestaan, of in het bestaan God. Sluitend bewijs voor dat alles valt niet te rapen. Wat echt van belang is, valt niet onder weten, maar onder geloven. Iedereen gelooft is een lezing die u meeneemt op een ontdekkingstocht voorbij het alledaagse. Een tocht voor gelovigen en ongelovigen, voor vurig overtuigenden en voorzichtige twijfelaars, voor vrije vogels en eeuwige piekeraars. Een tocht die niemand wil bekeren, maar iedereen aan het denken zet. Samen ontdekken we wat geloven betekent en welke rol het geloof speelt in het leven van een individu of in de samenleving.

Wie is Luk Vanmaercke?
Geboren en opgegroeid in de Vlaamse Ardennen, was hij een schoolgaande jeugd lang misdienaar. Hij studeerde politieke wetenschappen in Leuven en Leiden en internationale relaties in Louvain-la-Neuve. Na 23 jaar werken achter de schermen van de nationale en Europese politiek, werd hij in 2015 hoofdredacteur van het weekblad Kerk&Leven. In 2019 schreef hij het boek 'Iedereen gelooft'. Luk Vanmaercke is gehuwd en vader van drie kinderen. In zijn huidige woonplaats (de parochie Vlierbeek, in Leuven) is hij al 25 jaar vormselcatechist. Hij was tussendoor ook wijnschrijver en wijnhandelaar, houdt van koken en reizen.

AANDACHT: INSCHRIJVEN kan via ADMINISTRATIE-VC@HIVSET.BE (en dus niet via oranje knop hieronder)

Bij inschrijving indien mogelijk elke deelnemer op een eigen e-mailadres aub. Dank u.

Doelgroepen

Iedereen welkom

Locatie

Campus Turnhout
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
Route

Docenten

Luk Vanmaercke

Aantal deelnemers

Er kunnen 130 personen deelnemen.

Kostprijs

Gratis

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Dirk Godecharle op dirk.godecharle@hivset.be.

Wachtlijst

Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we deze opleiding opnieuw organiseren? Schrijf je in op onze wachtlijst:

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je idee├źn samen te overlopen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?