8u opleiding zorgkundigen

Ben je als werkgever op zoek naar vormingen die aansluiten bij de noden en interesses van je zorgkundigen OF ben je zelf zorgkundige en op zoek naar boeiende en leerrijke vormingen? Dan kan je terecht bij het Vormingscentrum.

Wij bieden zowel open - als maatvormingen voor verzorgenden/zorgkundigen aan inspelend op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en best practices op het werkveld.  Denk bv. maar aan de specifieke zorgen en het geven van voedingsadvies bij diabetes, EHBO toepassen volgens de laatste ERC-richtlijnen, enz.

Onze vormingen worden zo interactief en praktijkgericht mogelijk aangepakt. We focussen op jouw vragen en die van het werkveld. Wij geloven ook sterk in de kracht van belevingsgericht leren! Bv. in de vorming ‘het leven zoals het is…door de ogen van een persoon met dementie’, gebruiken we VR-dementiebrillen om cursisten bepaalde aspecten van dementie te laten "ervaren".  Het levert vaak intense leermomenten op..

Dit voorjaar pakken we uit met een mooi aanbod voor zorgkundigen of verzorgenden uit de thuiszorg of woon-zorgcentra. Jouw 8 uur ‘ verplichte’ vorming worden zo een boeiende, vernieuwende en verfrissende leerervaring!

Noteer alvast in je agenda (deze opleidinge verschijnen vanaf december op onze website)

8 maart 2018

  • Van 9 tot 12 u. : Het leven zoals het is ….door de ogen van een persoon met dementie
  • Van 13 tot 16 u. : Humor in de zorg bij mensen met dementie

27 april 2018

  • Van 9 tot 13 u. : Het verplaatsen van zorgvragers met zorg voor jezelf

31 mei 2018

  • Van 8.30 tot 12.30 u.: Eerste hulp bij ongevallen
  • Van 13 tot 17 u.: Wat je anno 2018 moet weten over diabetes