WEBINAR: Omgaan met conflicten - traject

 

In elk team is er wel eens een conflict! Zeker in onzekere en moeilijkere tijden steken er vaak wat wrijvingen de kop op. Veel mensen houden echter niet van conflicten. Toch is een conflict vaak een kans tot groei op voorwaarde dat het adequaat en tijdig wordt aangepakt. Dan zorgt het ervoor dat collega’s elkaar beter leren kennen en op een fijne manier samenwerken, dat doelen herbekeken en bijgesteld worden, dat er efficiënter gewerkt wordt, enz. 

In deze ONLINE vorming leer je conflicten tijdig herkennen en inschatten. Je leert je eigen conflicthanteringsstijl kennen en die van je team. Je gaat concreet aan de slag met het aanpakken van conflicten als betrokken partij en als derde partij. Je oefent met (creatieve) methodieken om met conflicten in je team aan de slag te gaan. 

 

PROGRAMMA

Op DAG 1 maken we kennis met elkaar en zoomen we in op de doelen van het traject. We focussen op de werkwijze en beantwoorden jullie praktische vragen.

Tijdens DAG 2 focussen we op de definitie van een conflict en verbindende communicatie in conflicten. Bovendien delen we ervaringen.   

DAG 3 vullen we in met de conflicthanteringsstijlen. We halen de roltheorie en de sabotagelijn van deep democracy aan. We spelen ook in op conflicten en de link met de persoonlijkheidstypes. 

Op DAG 4 zetten we het kader bij conflicten tussen twee individuen en teams. We oefenen op escaleren en de-escaleren en zetten enkele methodieken in de kijker om aan de slag te gaan met conflicten in teams.

DAG 5 gaan we aan de slag met jullie casussen. 

 

Randvoorwaarden:
Deze reeks is een online reeks. Omdat de lessen interactief zijn verwachten we dat de deelnemers beeld en een micro hebben. De link van de vorming wordt jullie enkele dagen voor de vorming door gemaild.
Gelieve een persoonlijk e-mailadres door te geven bij inschrijving zodat we jullie rechtstreeks kunnen bereiken.

Functiecomplement: deze vorming komt in aanmerking voor het functiecomplement

Doelgroepen

Leidinggevenden, iedereen welkom, onderwijs en verpleegkundigen

Programma

Datum Titel
di. 5 okt.
20:00 - 21:00
Dag 1: Kennismaking
Docenten: Karen Segers, Michel Vanwijnsberghe
Online webinar
do. 7 okt.
13:00 - 16:00
Dag 2: Verbindende conflictcommunicatie
Docenten: Michel Vanwijnsberghe
Online webinar
do. 14 okt.
13:00 - 16:00
Dag 3: Conflicthanteringsstijlen & deep democracy
Docenten: Karen Segers
Online webinar
do. 21 okt.
13:00 - 16:00
Dag 4: Conflicten in teams
Docenten: Karen Segers, Michel Vanwijnsberghe
Online webinar
do. 28 okt.
13:00 - 16:00
Dag 5: intervisie
Docenten: Michel Vanwijnsberghe, Karen Segers
Online webinar

Duurtijd

5 dagen

Aantal deelnemers

Er kunnen 14 personen deelnemen.

Kostprijs

€165,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor deze opleiding! Voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Aanwezigheidsattest

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Meer weten?

Contacteer Team Communicatie op vormingscentrum-communicatie@hivset.be.

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?