WEBINAR: Kiezen voor meer levens- en werkplezier.

Je doet je werk op zich graag en tegelijkertijd knaagt er iets vanbinnen. Je verlangt naar meer werkplezier. Je wil je gewoon op je gemak voelen bij je collega's. Ontspannen, gewoon jij. 

In je werkcirkel werk je dus samen met collega's. Deze kies je niet. Je brainstormt, voert projecten uit en je maakt je afspraken. 

Voor jou loop het echter niet helemaal op wieltjes. Afspraken worden niet nageleefd, je botst op andere waarden en oordelen van collega's, je gaat anders om met je cursisten, leerlingen, patiënten, cliënten,.. je voelt je niet begrepen, je grenzen worden niet gerespecteerd of je durft ze niet te zeggen,...

Jij zou zo graag met meer ontspanning werken. Dat je je veilig voelt om dingen uit te spreken. Je zou zoveel deugd hebben van meer verbinding met je collega's.

Je zou zo graag meer werkplezier ervaren!

 

Wat ga je doen tijdens deze sessies?

  • Je gaat elke week bewegen op muziek (achter je computer) om contact te maken met je lichaam, het hier-en-u en om vreugde op te wekken.
  • Je krijgt elke week uitleg rond een bepaald thema: erken je innerlijke ja's en nee's zodat je je grenzen duidelijk kan aangeven, hoe ga je om met de reactie van de ander, leer je gevoelens toelaten, het belang van waardering in het verbinden met anderen. Zo kan je er bewuster mee omgaan in je dagelijkse werkcontext en meer verbinding ervaren.
  • Je doet oefeningen met benoemen en verwoorden van wat je eigenlijk echt wilt zeggen (schriftelijk en mondeling). Zo oefen je om vaardiger te worden in je uitdrukken. Je werkt dus met je eigen concrete voorbeelden.
  • Je komt vier opeenvolgende weken, 1,5 uren online samen, op een vast moment, met een vaste groep deelnemers.

De link van de vorming wordt jullie enkele dagen voor de vorming door gemaild.
Gelieve een persoonlijk e-mailadres door te geven bij inschrijving zodat we jullie rechtstreeks kunnen bereiken.

 

Over begeleider Nanja Huybrechts

Plezier, vreugde en verbinding zijn de rode draad in mijn leven.

Ik maak deel uit van een tweeling. Mijn lichaam kent daardoor het intense plezier en de diepe verbinding van zo'n innige connectie. Jammer genoeg verloor ik mijn tweelinghelft al in de baarmoeder op jonge leeftijd, wat heeft geleid tot een blijvend verlangen om deze verbinding te helen. Ik ben constant op zoek naar geliefd zijn, ontvangen worden, plezier en verbinding. Voor mij is het ook altijd evident geweest dat ons lichaam heel wijs is. Het wil echt met ons praten, zowel met ons hoofd als met ons hart. Door fysieke pijnen die 'zomaar' oppopten sinds mijn kinderjaren, ben ik een zoektocht begonnen naar die communicatie met mijn lichaam. Het werd duidelijk dat ik zo hard 'mijn best gedaan' heb om erbij te horen en verbinding te voelen. Ik kan twijfelen aan mezelf en 'niet goed genoeg' zijn. Maar al te goed. En toch wéét ik dat het oorspronkelijk anders is, dat het leven anders bedoeld is. Dus daar ben ik telkens naar op zoek.

Die zoektocht heeft me 15 jaar geleden bij Biodanza, de dans van het leven, gebracht. In biodanza worden we elke moment uitgenodigd om te bewegen vanuit onszelf, zonder woorden. Door de relatie met de ander tijdens de biodanza-momenten, ontdekte ik mezelf meer en meer op een héle fijne manier. Daar kon ik ten volle plezier én verbinding ervaren. Heerlijk! Pure verbinding. Ik was goed genoeg zoals ik ben. Ik moest mijn best niet doen. Ik had geen twijfels over mezelf. Ik kon gewoon mezelf zijn. Het was gewoon goed en ik ben gewoon goed. 

Ik wilde buiten de dans ook in verbinding blijven, met mezelf én de ander.

Hoe kon ik dus in dialoog met mijn collega's, vrienden, gezin, .. ontspannen blijven, zonder me terug in bochten te wringen van 'mijn best willen doen', niet direct beginnen twijelen aan mezelf,...?

Daarom besloot ik om een coachopleiding 'inspirerend coachen' te volgen. Die coachopleiding gaf me echt super-eenvoudige tools om heel spontaan in verbinding te blijven.

Door elke dag te oefenen, maken plezier, vreugde en verbinding meer en meer deel uit van mezelf, ongeacht de reactie van de ander. Ik voel me steviger en verbonden met mezelf en dus ook de ander! Mijn levensplezier op zich stroomt!

 

 

Doelgroepen

Begeleiders van kinderen, iedereen welkom, leidinggevenden, onderwijs en verpleegkundigen

Programma

Datum Titel
wo. 22 sep.
09:00 - 10:30
Sessie 1
Docenten: Nanja Huybrechts
Online webinar
wo. 29 sep.
09:00 - 10:30
Sessie 2
Docenten: Nanja Huybrechts
Online webinar
wo. 6 okt.
09:00 - 10:30
Sessie 3
Docenten: Nanja Huybrechts
Online webinar
wo. 13 okt.
09:00 - 10:30
Sessie 4
Docenten: Nanja Huybrechts
Online webinar

Duurtijd

4 dagen

Aantal deelnemers

Er kunnen 10 personen deelnemen.

Kostprijs

€80,00

Studenten krijgen 30% korting op vertoon van de studentenkaart.

KMO-portefeuille

Mits je bedrijf, of jij als zelfstandige beroepsuitoefenaar, in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je tot 30% subsidie verkrijgen voor deze opleiding! Voor opleidingen vanaf 100 euro (of indien je met meerdere collega's een totaal van meer dan 100 euro bereikt). Meer weten? Het Vlaams Agentschap voor innoveren en ondernemen heeft een mooie informatieve website samengesteld rond de kmo-portefeuille.  Nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons. 

Meer weten?

Contacteer Team Communicatie op vormingscentrum-communicatie@hivset.be.

Op maat

Ben je op zoek naar een vorming zoals deze op maat van je team of organisatie? We bepalen samen de inhoud, de aanpak, het tijdstip en de locatie.

Lees meer over ons aanbod op maat en neem contact op om je ideeën samen te overlopen.

Ik schrijf me in

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?