Euthanasie bij psychisch lijden

Euthanasie bij psychisch lijden. Het is een thema dat vaak de actualiteit haalt en waarbij verschillende visies elkaar soms overstemmen, waar de dialoog vastloopt. Genuanceerde beeldvorming over euthanasie is voor velen een zoektocht geworden, een proces gericht op uitklaring en verheldering van wat goed is om te doen. Met deze studiedag willen wij tegemoet komen aan dat proces van nuancering, door het aanreiken van gemotiveerde en weldoordachte informatie.

We hebben daarvoor drie sprekers uitgenodigd, die elk vanuit hun kennis en praktijkervaring hun expertise willen delen en bereid zijn om met jullie in dialoog te treden:

- Dr. M. Calmeyn, psychiater-psychoanalyticus
- Prof. S. Claes, psychiater UZ Leuven
- Prof. A. Bazan, klinisch psycholoog ULB

Deze studiedag gaat door op vrijdag 10 november van 8.30 u. tot 16 u. in de grote aula van de HIVSET-campus, Herentalsstraat 70 in Turnhout. Wij richten ons tot zorgverleners, beleidsmensen en artsen, uit verschillende disciplines van zorg, in bijzonderheid tot hen die werkzaam zijn in de psychiatrische en chronische zorg. Kostprijs: 85 euro / Toegekend accreditatienummer: 17018376 (Ethiek en Economie). Maximaal aantal deelnemers: 180.

Voor meer info en inschrijven klikt u: Euthanasie bij psychisch lijden.